Language

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

Afzuiging geeft AWEX oplossing voor stof, vellen èn seal rook!

Jongejans Luchttechniek is in de loop der jaren een begrip geworden voor afzuigsystemen in de agrarische sector. De afzuigsystemen worden in Nederland ontwikkeld en wereldwijd geïnstalleerd bij vele telers en verpakkers. Zo zijn alle problemen met stof of vellen wel eens voorbij gekomen. De oplossing daarvoor zie je terug elke systeem dat wordt opgeleverd.

Jongejans heeft onlangs een afzuigoplossing verzorgt voor Awex in Polen. Vellen en stof van uien worden uit de aanvoerlijn en de 8 verpakkingslijnen afgezogen. Daarmee zorgt het kettingfiltersysteem voor schone uien, die vrij van stof en vellen kunnen worden verpakt.
Daarnaast heeft Jongejans een oplossing gerealiseerd voor de seal rook die vrijkomt bij het verpakken.

Directeur Awex, mr Radoslaw Tyc:
“De afgelopen jaren hadden we voor het afzuigen van seal rook nog een ander systeem draaien. Maar daarbij bleef zoveel van de damp in het gebouw dat je het overal kon ruiken! Jongejans heeft dit probleem in een keer goed opgelost met een separate afzuiginstallatie voor de seal rook.
Nu ruik je het nergens meer!

Jesse Vonk, van Jongejans: “Om seal rook goed uit de ruimte te halen, moet het afzuigsysteem daar dan ook speciaal voor zijn ontworpen. Ervaring leert dat seal rook erg vettig is en overal aan blijft plakken! Wanneer het in combinatie met stof wordt afgezogen, raken de leidingen snel verstopt. Dit is de reden waarom we de rook afzonderlijk afzuigen en er een speciale ventilator voor hebben ontwikkeld. Deze ventilator wordt in of buiten de verwerkingsruimte geïnstalleerd met een kleine pijp naar buiten. Deze ventilator blokkeert niet zoals een andere afzuigventilator dat zal doen met deze toepassing!”

Alle lucht die uit het gebouw, door één van de 40(!) zorgvuldig geplaatste afzuigpunten voor stof en vellen, wordt afgezogen, gaat daarna gefilterd retour in de ruimte. Omdat deze schone lucht gereinigd en met dezelfde temperatuur terug wordt gevoerd, zorgt het systeem daarmee ook in de winter voor een klimaat neutrale oplossing. De capaciteit kan op afstand worden bijgesteld en daarmee altijd goed aansluiten op de actuele benodigde hoeveelheid.

Directeur Awex, mr. Tyc:
“Bij de oplevering van de systemen, is onze technische dienst volledig geïnstrueerd door Jongejans. Zo kunnen we elke wijziging of aanpassing zelf aanpassen, met Jongejans in Den Helder als back up. Voor ons was het grote voordeel dat we tijdens de installatie gewoon door konden draaien; de lijn heeft geen dag stil gelegen!”
Een ander voordeel is dat het systeem volledig geruisloos werkt en dat is geen overbodige luxe als er een woonhuis vlak naast ligt!”
Tyc vervolgt: “Wij zijn zeer tevreden over de service en samenwerking met Jongejans. Het resultaat overtreft al onze verwachtingen en daarbij is alles volgens afspraak opgeleverd!

Meer weten?

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze afzuigoplossingen? Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op!