Language

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Stofvrij werken dankzij onze systemen

Agra Cycloon

De cycloon is een ideaal systeem om stof èn vellen te scheiden (separeren) van de lucht. Bij onderdrukcyclonen, zuigt een speciale ventilator aan de cycloon waardoor er onderdruk in de installatie ontstaat. Het afgezogen materiaal valt in de afvalkist en de lucht wordt uitgeblazen. De installatie wordt standaard gemonteerd met cellenradsluis waardoor het afval ook op een transportband of perscontainer kan worden gelost. De cycloon is vervaardigd van sendzimir verzinkte staalplaat en gaat jarenlang mee. Het frame van de cycloon is volbad verzinkt. De cyclonen zijn in meerdere typen leverbaar met verschillende afzuigcapaciteiten.

Agra Cyclojet

De cyclojet is een filtersysteem dat afgezogen agrarisch stof èn vellen scheidt (separeert) van de lucht. Door de ingebouwde (persluchtgereinigde) filterpatronen wordt de afgezogen lucht schoon teruggevoerd in de verwerkingsruimte. Zo gaat er geen warmte verloren en dat bespaart energie. Stof en vellen komen onder uit de cyclojet en vallen in een afvalkist of worden gelost op een transportband. Het totale systeem wordt vervaardigd van verzinkt materiaal, voor jarenlang gebruik. De filters worden automatisch gereinigd. Hierdoor blijft de afzuigkracht altijd optimaal.

Agra PGF filter

De PGF is een ontstoffingsfiltersysteem dat wordt ingezet om agrarisch stof af te zuigen. De unit bestaat uit een fluisterstille, hoogrendement ventilator en filters die volautomatisch met perslucht worden gereinigd. Hierdoor behoudt de PGF zijn zuigkracht. De gefilterde lucht komt schoon terug in de ruimte. Daardoor blijft de warmte binnen. Het stof kan naar keuze worden opgevangen in kleine rolcontainers of in een grote kantelcontainer. De PGF-serie is leverbaar in diverse afzuigcapaciteiten, dus voor elke situatie een passende oplossing.

Mobiele units

De mobiele afzuiging kan flexibel worden afgestemd op uw productielijn. Overal waar stof of vellen afgezogen moeten worden, kunt u deze unit inzetten. De unit kunt u aansluiten op één of twee afzuigmonden in uw productielijn, afhankelijk van de breedte van uw banden. Tevens is deze unit eenvoudig verrijdbaar en werkt zeer geluidsarm. Het afval wordt opgevangen in plastic zakken, die worden bijgeleverd. De Variochief kan worden uitgevoerd met filterzakken (die u handmatig moet schoonkloppen) of met patroonfilters die automatisch kunnen worden gereinigd.

Kettingfilter

Voor grotere agrarische bedrijven is het PGKF filtersysteem ontwikkeld. Afzuiging van stof èn vellen. Deze unit bestaat uit meerdere fluisterstille afzuigventilatoren en persluchtfilters die automatisch met perslucht worden gereinigd. De zuigkracht blijft hierdoor optimaal. De capaciteit is variabel instelbaar en wordt automatisch afgestemd op uw behoefte. Onder in dit systeem bevindt zich een speciale ketting. Deze ketting zorgt ervoor dat het afgezogen afval naar één punt wordt gebracht, waar het in een afvalkist of perscontainer kan worden gelost. De gefilterde lucht is schoon en kan terug worden gebracht in de ruimte. Zo gaat geen energie verloren en blijft de warmte binnen. Het perslucht gereinigd kettingfilter is in meerdere varianten leverbaar.

Windshifting

Windshifting is een afzuigtechniek die wordt toegepast bij de valpunten in een verwerkingslijn, meestal bij het storten van uien of knoflook aan het begin van de lijn. Een luchtmes blaast een luchtsroom met grote kracht door het vallende product heen. Deze luchtstroom wordt met stof en vellen weer afgezogen door de erboven geplaatste afzuigmond. Met deze gecombineerde blaas- en afzuigtechniek, wordt een groot deel van het stof en de vellen uit de uien- of knoflookstroom verwijderd!

Seal rook

Wanneer u verpakkingsmachines in uw gebouw heeft, zult u de geur van seal rook als geen ander kennen en … er waarschijnlijk ook zo snel en goed mogelijk van af willen komen!
Om seal rook goed uit de ruimte te filteren, moet het afzuigsysteem daar dan ook speciaal voor zijn ontworpen.

Overdruksystemen

Stofvrij werken in de leeskamer, een verademing!

Door het creëren van overdruk in de leeskamer, verdwijnt het stof zonder wervelingen uit de omgeving: het stof wordt er door de verse buitenlucht als een deken naar beneden gedrukt. In de winter zorgt een verwarmingselement daarbij voor een aangename temperatuur.

Meer weten?

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze afzuigoplossingen? Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op!