• Schone uien, zonder vellen

  • Stofvrij werken dankzij afzuiging

Afzuiginstallatie Tuinstra identiek opgebouwd na verhuizing

Stof is bij Aardappelhandel Jan Tuinstra BV in het Zuid-Hollandse Herkingen al decennialang een belangrijk aandachtspunt. ‘Iets wat je schoonhoudt, verplaats je niet’ is het credo van het familiebedrijf. Tuinstra is tevreden over de inzet van de afzuiginstallatie van Jongejans Luchttechniek.

Lees verder

Bezoek ons op de Fruit Attraction

Zoekt u nog een oplossing tegen stof of vellen?
 Bezoek ons op de Fruit Attraction in Madrid. Onze specialisten kunnen terplekke met u meedenken over de beste afzuigoplossing voor uw situatie. Bezoek ons tijdens de Fruit Attraction in Madrid, stand C12 (hal 10).

Lees verder

De lucht is schoon!

Om stofproblemen tegen te gaan, heeft aardappelbedrijf Tolls uit Willich (Duitsland) geïnvesteerd in een filtersysteem tegen stof en heeft daar goede ervaringen mee.

Lees verder

Effectiever verpakken met afzuiging

Jongejans afzuigsystemen zijn speciaal ontwikkeld om uienvellen af te zuigen bij verpakkingsmachines met verpakkingen van 250 tot 2.500 gram. Minder stof en vellen zorgt ervoor dat machines zonder uitval blijven draaien en dat clippers niet vastlopen. Omdat alle uien correct gewogen in het verdere verpakkingsproces komen is de winst door afzuiging: schonere producten met een hogere eindopbrengst!

Lees verder

Leo de Kock is klaar voor de toekomst

Bij AG-retailpartner Leo de Kock in Purmerend staan automatisering en professionalisering hoog in het vaandel. Om een slag te slaan in het optimaliseren en het verbeteren van de product handling, heeft Leo de Kock geïnvesteerd in een volledig geautomatiseerde kisten-loslijn aan de invoerzijde (het startpunt van de verwerking van de aardappelen), alsmede een bigbag los-systeem en een kistenvuller. Hierdoor ging de verwerkingscapaciteit voor aardappelen omhoog.

Lees verder

Nieuwe directie Jongejans Luchttechniek aangetreden

Nadat Jongejans Luchttechniek ruim 30 jaar onder leiding van Hugo en Fred Jongejans heeft gestaan, hebben de broers vanaf 1 januari dit jaar het bedrijf deels overgedragen aan vier medewerkers. Ronald de Boer, Bart Straathof, Sander Kroon en Jesse Vonk vormen sindsdien de nieuwe directie.

Lees verder

Christopher Ranch

Begin dit jaar werd windshifting geïnstalleerd bij de Christopher Ranch Company in de knoflookhoofdstad van de wereld, Gilroy, Californië, USA. Via 4 afzuig- en windshiftingsystemen wordt stof, vellen en ander afval efficiënt uit de knoflookverwerkingslijn gefilterd. Bij het kneuzen van knoflook voor verdere verwerking, hoeft niet meer handmatig gesorteerd te worden en bespaart het windshiftingsysteem vele arbeidskrachten!

Lees verder

Krachtige ventilatoren voor Partspoint in Ede

Onlangs heeft Jongejans Luchttechniek ventilatoren geleverd om in samenwerking met InnoVfoam en Aqua+ voor Partspoint in Ede de automaterialenopslag te beveiligen tegen brand. Met dit Outside Air lichtschuimsysteem wordt schone lucht van buiten de beveiligde ruimte voor de schuimproductie gebruikt. Met een geheel andere functie dan afzuiging, laat dit de kracht en werking van onze ventilatoren

Lees verder

Vacatures

We do not currently have any job vacancies or internships. However, if you believe you could be a genuine asset to our team, you are more than welcome to send us an open application. You can send your application, including a clear letter of motivation, to the attention of Iris Greveling.

Lees verder

Introductie: Loof Separator bij aardappelverwerking

Bij het verwerken van (poot)aardappelen komt stof vrij en is loof een steeds groter probleem geworden. Machinaal is het lastig om blad te scheiden uit de productstroom, maar met luchttechniek worden goede resultaten bereikt. Door een combinatie van blazen en zuigen, ook wel windshifting genoemd, kan het blad uit de productstroom worden gehaald. Jongejans Luchttechniek BV, afzuigspecialist binnen

Lees verder

Beweging in Luchttechniek

Naast de traditionele cycloon heeft Jongejans Luchttechniek uit Den Helder nu ook een onderdrukcycloon. Een noviteit die voordelen biedt. Ook voor de opvang van afval zijn er arbeidsbesparende oplossingen.  

Lees verder