Language

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

Jongejans investeert in toekomst

Jim van der Voort en Rémon Koopman nieuwe vertegenwoordigers Jongejans Luchttechniek voor Nederlandse markt

“Bedrijven beseffen dat ze met structurele oplossing voor agrarisch stof en vellen beter af zijn voor de toekomst”

Jongejans Luchttechniek is al meer dan dertig jaar volledig toegelegd op het verzorgen van oplossing voor agrarisch stof of losse vellen. Ondanks de Corona-crisis is de behoefte vanuit de agrarische sector om te investeren in afzuiging groot bij de marktleider uit Den Helder. Om goed zichtbaar te blijven op de thuismarkt heeft het bedrijf met Jim van der Voort en Rémon Koopman twee nieuwe vertegenwoordigers voor de Nederlandse markt aangesteld, die de bestaande en nieuwe relaties gaan onderhouden.

Jim van der Voort (26) had altijd al interesse in de agrarische sector en heeft na een aantal jaren binnen de retail gewerkt te hebben de overstap gemaakt naar Jongejans. Hij wordt verantwoordelijk voor de verkoop in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Ook Rémon Koopman (28), komt uit een heel andere sector, want hij was account- manager voor een IT-bedrijf. Hij is als vertegenwoordiger het aanspreekpunt voor de agrarische klanten in de overige negen provincies. Beide vertegenwoordigers hebben sinds november een inwerktraject achter de rug in de montage en werkplaats om productkennis op te doen en zijn nu klaar om de agrarisch Nederland van afzuigoplossingen te bedienen. De eerste indruk van Remon is dat de agrarische bedrijven erg gastvrij zijn. “Je bent overal welkom en klanten hebben hele gerichte vragen. Je kunt mensen echt helpen.”

Jongejans is met afstand marktleider op de Nederlandse markt van afzuiging in de aardappelen, uien, bloembollen en zaden en dat is volgens Jesse Vonk een groot voordeel voor de klant. ” Doordat we zo’n 90% van de agrarische markt hebben kunnen voorzien van onze afzuigsystemen, hebben we ervaring met alle soorten verwerkings-en verpakkingslijnen. Op die specialisatie kunnen we onze specifieke kennis toepassen. Van oogst tot verpakken, het hele proces is afgestemd op één doel: mooie, schoon verpakte producten kunnen leveren aan de klanten. Klanten beseffen dat als ze investeren in een structurele oplossing voor agrarisch stof en vellen, dat ze beter af zijn en klaar voor de toekomst.”

Afzuiging bij bloembollenverwerking

“Bij het sorteren en verpakken van bloembollen komt veel stof en vellen vrij. Net als een schoner product is goed lopend productieproces steeds belangrijker, want je wilt ten koste van alles voorkomen dat een lijn stil komt te staan tijdens het seizoen. Waar we ons voorheen enkel richtte op het stof en de vellen is de vraag de laatste jaren steeds vaker om zure bollen af te zuigen. Door dit op een efficiënte manier te doen kan er heel veel arbeid uitgespaard worden wat de klanten als grootste voordeel ervaren.

Op afstand monitoren

“Een belangrijke ontwikkeling van de laatste jaren is dat we de installaties zo bouwen, dat we ze op afstand kunnen monitoren. Zo kunnen we bij storingen op afstand meekijken en pro-actief meedenken en de eerste vragen snel online oplossen. Zeker in het afgelopen jaar waarin door Corona het reizen lastig werd gemaakt, was dit een hele fijne aanvulling die door de klanten enorm werd gewaardeerd. Door het koppelen van data kunnen we veelal op afstand storingen oplossen, maar bijvoorbeeld ook onderhouds-intervallen automatisch inplannen en zorgen dat de monteur de juiste onderdelen meekrijgt, zodat de klant optimaal en zorgeloos kan blijven draaien.”

Door nu voor een structurele oplossing voor agrarisch stof en vellen te zorgen, is uw bedrijf straks gegarandeerd beter af en bent u klaar voor de toekomst!

Jongejans is al meer dan 30 jaar volledig toegelegd op het verzorgen van oplossingen voor agrarisch stof of lossen vellen. Doordat we zo’n 90% van de agrarische markt hebben kunnen voorzien van onze afzuigsystemen, hebben we ervaring met alle soorten verwerkings-en verpakkingslijnen. Laat die specialisatie ook in uw voordeel werken, want met een Jongejans afzuigsysteem laat u uw bedrijf beter draaien op allerlei fronten:

Investering in stofafzuiging is investeren in gezondheid van u en uw medewerkers.

  • De aanpak van fijnstof is bij uitstek iets dat je lange termijn moet oplossen (toelichting totaal aanpak fijnstof met stoftenten, onderdruk, etc in interview aangevuld door Jesse)

Uw machines draaien beter en met minder uitval

  • Vele geautomatiseerde systemen werken alleen als daar goede afzuiging aan vooraf gaat. We brengen de gehele lijn in kaart en verwerken afzuiging (aanvullen met interview met Jesse; sorteren, sealen/ verpakken, alles vraagt om geïntegreerde aanpak 100% afgestemd op de lijn terplekke)

Klanten vragen om schone producten
Van oogst tot verpakken; het gehele proces is afgestemd op 1 doel: mooie, schoon verpakte uien of aardappels kunnen leveren aan klanten. Afzuiging draagt bij aan uien die verpakt kunnen worden met een minimum aan losse vellen. Daarmee zorgen we ook voor oplossingen voor klei verpakkingen etc. (aanvullen interview verschillende systemen)

Om de gehele agrarische sector optimaal te kunnen servicen, is ons team uitgebreid met 2 systeem-specialisten voor de Nederlandse markt.

  • Aanvullen interview per persoon, achtergrond en aanpak Rèmon en Jim.
  • U kunt terecht bij voor service, onderhoud (ook op afstand) nieuwe machines of vervanging.

Met deze nieuwe medewerkers investeert Jongejans in de toekomst als specialist in afzuigsystemen voor de agrarische sector.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze afzuigoplossingen? Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op!