Language

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

Effectiever verpakken met afzuiging

Kleinverpakking als specialiteit

De Zwitserse onderneming Gugger-Guillod SA levert het hele jaar door gele, rode en witte uien en sjalotten aan haar klanten. “De zaken gaan erg goed dit seizoen,” merkt eigenaar Roland Gugger op.

“Dit jaar wordt gekenmerkt door het feit dat het merendeel van onze producten aan supermarkten wordt geleverd. Dat versterkt de toch al stijgende vraag van de detailhandel naar steeds kleinere verpakkingen.

Deze uien worden hoofdzakelijk aan supermarkten geleverd in verpakkingen van 250 gr, 500 gr en 1 kg. Vorig jaar heeft de onderneming geïnvesteerd in de automatisering van de verpakkingslijn en in combinatie met de optische sorteerlijn beschikt Gugger-Guillod over een volledig geautomatiseerd proces.

Afzuiging van stof en vellen als essentieel onderdeel in het verpakkingsproces

Kleinere verpakkingen betekent meer bewerkingen in het verpakkingsproces. Een verpakkingslijn die zonder oponthoud werkt, is daarom nog belangrijker geworden. De Elisam sorteerlijn draait al jaren met Jongejans afzuiging en dus werd Jongejans al in een vroeg stadium betrokken bij de indeling van de verpakkingslijn. Afzuiging is dusdanig in de lijn verwerkt dat stof en vellen op alle cruciale punten worden afgezogen”.

Jongejans heeft twee stationaire SU-300 units en het “Variochief” afzuigsystemen geïnstalleerd. Jesse Vonk van Jongejans legt uit: “Door een vacuüm direct voor en vooral direct na de weger te plaatsen, bereikt Gugger-Guillod een veel beter resultaat. Het clippen van de netten werkt beter omdat er geen vellen meer tussen blijven zitten. Bijkomend voordeel is dat de uien veel schoner, zonder stof en vellen zijn verpakt”.

De laatste uienvellen die nog kunnen loskomen worden ook afgezogen, wat de foutmarge van het clippen aanzienlijk verkleint. Dit zorgt voor een beter werkende machine, meer verpakkingen per uur en minder arbeid om fouten te herstellen.

Zoals elke uienverwerker is ook Gugger trots op elke partij uien die het bedrijf mooi en netjes verpakt, zonder stof en vellen. Roland Gugger besluit: “ik ben zeer tevreden over de afzuiginstallatie van Jongejans, die ook op het gebied van geluid onze verwachtingen overtreft en zorgt voor een betere luchtkwaliteit voor ons personeel!

Meer weten?

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze afzuigoplossingen? Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op!