Language

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

Leo de Kock is klaar voor de toekomst

Bij AG-retailpartner Leo de Kock in Purmerend staan automatisering en professionalisering hoog in het vaandel. Om een slag te slaan in het optimaliseren en het verbeteren van de product handling, heeft Leo de Kock geïnvesteerd in een volledig geautomatiseerde kisten-loslijn aan de invoerzijde (het startpunt van de verwerking van de aardappelen), alsmede een bigbag los-systeem en een kistenvuller. Hierdoor ging de verwerkingscapaciteit voor aardappelen omhoog.

Helaas werd ook het stof nog beter zichtbaar en merkbaar, omdat er meer aardappelen verwerkt werden. Alle door Leo de Kock gemaakte investeringen zijn gericht op de toekomst. Daarbij is de gezondheid van het personeel voor hen uiteraard een belangrijke factor.

Naar aanleiding van het stofprobleem benaderde Leo de Kock de specialist op het gebied van agrarisch stof en begonnen wij gezamenlijk de ideale oplossing uit te werken. Door middel van een vast aantal machines die te allen tijde wordt afgezogen, in combinatie met verschillende delen van de lijn die enkel bij sommige bewerkingen worden afgezogen, ontstond een flexibele oplossing die continue efficiënt draait.

Doordat de hiervoor speciaal ontwikkelde PGF installatie (Perslucht Gereinigde Filterinstallatie, waarbij de filterpatronen door middel van perslucht gereinigd worden) automatisch op en af toert naar de vraag van het aantal geopende afzuigpunten, is de machine ook zuiniger in verbruik. Dit wil zeggen dat de installatie zelf het benodigde toerental bepaalt, op basis van het aantal actieve afzuigpunten. De belasting op de filters is daarom minimaal.

De volledig gefilterde lucht wordt weer teruggebracht in de ruimte, wat de verwerking van de aardappelen in de wintermaanden behaaglijk maakt voor de medewerkers. De PGF installatie zuigt de vervuilde, op werktemperatuur zijnde lucht af, en brengt deze gefilterd en warm weer retour.

Onderstaande foto’s zijn voor en na oplevering genomen, waarop duidelijk de afscherming van de stofbronnen te zien is. Door het stofprobleem vanaf de bron aan te pakken wordt dit zo efficiënt mogelijk opgelost.

Wij zijn trots dat we Leo de Kock aan onze lange lijst met referenties mogen toevoegen en onze installatie op deze efficiënte, toekomstgerichte lijn hebben mogen leveren.

Meer weten?

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze afzuigoplossingen? Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op!